Társasozzunk a gyerekkel! Mutatjuk miért! - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Să socializăm cu copilul! Vă vom arăta de ce!

Este un fapt discutat în tot mai multe articole pedagogice că jucând regulat jocuri de societate adecvate vârstei copiilor, cei mici se dezvoltă fără să observe! Jocurile de societate, fie că dezvoltă logica, abilitățile de comunicare, imaginația sau dexteritatea manuală, descriu minunat situații din viața reală, motiv pentru care este atât de constructiv să ne implicăm copiii de vârstă preșcolară și primară în bucuria de a socializa.

Conceptul termenului, care s-a răspândit încă de la cartea Társasjáték-pedagogia a pedagogului social József Jesztl și pedagogului Máté Lencse, care se bazează pe baze pedagogice și psihologice, arată o mare deschidere pentru pedagogia tradițională.

Cu toate acestea, înainte de a începe să cumpărăm jucăriile de dezvoltare premiate pentru copiii noștri de peste 4-6 ani cu rigoare militară, este bine să luăm în considerare trei sfaturi bune:

1. Întrucât noi, ca părinți, ne cunoaștem cel mai bine copiii, nu trebuie să neglijăm acest fapt atunci când alegem primele jocuri de societate. Nu ar trebui să ne dorim să alegem jocuri care să fie complet diferite de personalitatea, interesele și nivelul de maturitate lui în curs de dezvoltare, pentru că în mod natural îl determină să devină dezinteresat și destinat eșecului. Primele sale jocuri ar trebui să-și întărească întotdeauna propriile abilități, astfel încât să câștige încredere în sine, iar dacă are deja chef să socializeze în general, atunci obține jocuri care îi întăresc și celelalte abilități.

2. Amintiți-vă că jocul este o experiență și că prima experiență definitorie a copilului este chiar mai importantă decât experiența împărtășită! Dacă experiența este bună datorită jucăriilor bine alese și prezenței active parentale, vor urma treptat curiozitatea, atenția de lungă durată și dezvoltarea.

3. Lăsați copilul să se descopere pe sine în timpul jocului. După ce am verificat cu un joc de testare că înțelege regulile jocului, ar trebui să-l considerăm egal, deoarece va învăța din multe situații și le putem explica în funcție de reacțiile sale. Nu te-ai descurcat atât de bine această rundă pentru că... Ai observat că ai trecut din greșeală cu vederea asta în prima rundă, dar ai corectat-o ​​în runda a doua, foarte deștept! Vezi tu, mama a vrut să fie rapidă și și-a pierdut pasul etc. În acest fel, chiar și în runde care nu sunt întotdeauna câștigătoare pentru el, poate interpreta ce și unde a greșit, iar odată ce a înțeles suficient greșeala, va fi motivat și pentru următoarea rundă de joc.

Luând primul sfat bun, încercăm întotdeauna să cumpărăm primele jocuri de societate ale copilului nostru cu ochii și capul în minte. Vă vom ajuta puțin în acest sens, deși este imposibil să enumerați miile de însoțitori care se găsesc pe site-ul nostru, vă putem oferi o idee despre cum să alegeți un joc pentru copii.

Unul dintre jocurile noastre eterne, cunoscut de toată lumea, se bazează pe noroc.Nu te otrăvi! sau cine râde la final? .

Jocul se poate juca de la varsta de 4 ani, si mai presus de toate ii invata pe cei mici ca norocul este foarte important pentru progresul lor, ca sa nu te superi daca una din runde nu a mers in favoarea lor, din moment ce norocul este volubil. Poate îi vei vizita în runda următoare!

Jocurile puzzle mai simple și mai complicate, potrivite pentru vârsta dată, consumă mai mult timp și provoacă gândirea, dezvoltă gândirea logică, creativitatea, abilitățile vizuale și de asociere. Abilitățile motorii ale copilului nostru se dezvoltă împreună cu montarea micilor piese de puzzle la locul lor. Să încercăm un puzzle 3D de animale , să căutăm puzzle-urile fabuloase ale lui Marbushka sau să alegem unul dintre puzzle-urile distractive de 1000 de piese pentru cei peste 8 ani.

Lista de jocuri logice este, de asemenea, lungă, așa că dacă ar fi să dăm o pauză jocurilor aglomerate, în ritm rapid, care depind de noroc, putem alege cuburile puzzle logice V-Cube , jocurile bazate pe cubul Rubik , Tangramul puzzle chinezesc antic , variante de șah , dar și remi, domino și chiar din cartea maghiară. Lista de aici este aproape nesfârșită și atunci când alegeți jocuri, țineți cont de principiul progresului gradual.

În cele din urmă, noi, părinții, vom fi cei mai surprinși de cât de repede vor absorbi copiii noștri abilitățile cognitive și de rezolvare a problemelor ascunse în joc.

Distracție plăcută, bătălii de jocuri distractive și după-amieze distractive pentru toți copiii dragi!

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.