Miért ne hagyd figyelmen kívül a társasjátékok dobozán feltüntetett életkor jelzést? - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

De ce nu ignori indicația de vârstă de pe cutia de jocuri de societate?

Ați văzut vreodată o demonstrație minunată de joc care v-a încântat atât de mult încât ați cumpărat imediat însoțitorul menționat pentru că ați auzit că este un joc cu adevărat, foarte cool și educativ? Hoo! Să ne oprim o clipă.

Bucuria jocului este fără vârstă, fiecare jucător experimentat știe asta. Și această propoziție ascunde și esența. Dacă ești un jucător adolescent cu experiență, cu raftul plin cu tot felul de jocuri de societate acasă, atunci da, probabil ai jucat un serial Escape Room, Detective sau 50 Clues la vârsta de 14 ani fără probleme, pentru că ai jucat deja Chronicles of Crimă sau Detectiv: Orașul pe placul inimii tale acasă. din versiunea Angels.

Dacă interesul tău se îndreaptă mai mult către jocurile de asociere și, să zicem, la vârsta de 13 ani, ai depășit deja toate Story Cubes și Dixit, atunci nu te vei confrunta cu niciun obstacol major dacă cumperi poveștile Piros (16+) chiar acum, deoarece probabil că o vei putea descurca cu ușurință.

Vârsta și experiența sunt întotdeauna cele două criterii principale de selecție a jocurilor de masă. Dacă un tânăr de 14 ani se așează la o masă de joc pentru prima dată în viață, conform experienței noastre, nu va avea și nu poate avea o experiență bună de joc, deoarece de multe ori nici măcar nu poate citi regulile. În schimb, în ​​cazul unui copil cu experiență de 12 ani care a început să joace jocuri de societate la vârsta de 8 ani, bazele sunt puse atât de bine încât vârsta lui este depășită de experiență, motiv pentru care joacă cu ușurință jocuri de societate pentru vârste înaintate. grupuri.

Pentru a ajuta, am rezumat principalele „reguli” pe care, dacă le respectați atunci când alegeți un joc de societate, copilul va cunoaște latura reală, distractivă și plăcută a jocului. Doar trei puncte, dar ar trebui să le acordați atenție!

Regula 1:

Echipa de proiectare și dezvoltare a jocului testează întotdeauna jocul și abia apoi indică grupa de vârstă. Clasificarea pe vârstă a jocurilor este, prin urmare, un punct de referință cu adevărat de încredere. Ține cont întotdeauna de asta!

Regula 2:

Vârsta MINIMĂ este întotdeauna indicată, așa că unele jocuri recomandate pentru vârste peste 7 ani pot fi jucate destul de ușor de către adulți. Un exemplu este Carcassonne, unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din lume, dintre care se organizează regulat campionate pentru adulți!

Regula 3 (cea mai importantă!):

Cu cât un copil are mai multă experiență de joc, cu atât înțelege mai bine și învață regulile noilor jocuri. Timpul petrecut la masa de joc, experiența acumulată, este un factor mult mai puternic decât vârsta.

Desigur, este foarte bine dacă copilul este deștept, dar după cum am văzut, este și mai important în jocurile de societate câtă experiență are. De asemenea, este extrem de important cu cine ne jucăm, modul în care noi, ca frați, părinți și bunici, determinăm prima experiență de joc a fratelui, copilului sau nepotului nostru cu atenția și răbdarea noastră. Până la urmă, de la cele mai simple la cele mai complexe jocuri, ideea este aceeași: să-ți iei timp pentru joc, explicație, prezentare, repetare, primele succese, pe scurt, experiența de joc împărtășită.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.