Bang! - a vadnyugat kártyajátéka - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Bang! - jocul de cărți din vestul sălbatic

Bate-ți cărțile Soarele apunea, doar ei doi stăteau afară pe strada prăfuită, timpul a încetinit și poate s-a oprit, pentru ei trebuie să fie, doar s-au privit fără să bată din ochi, dar într-un moment neașteptat mâna banditului a tremurat, șeriful nu a mai așteptat, într-o fracțiune de secundă a scos pistolul și a tras, câteva clipe mai târziu banditul s-a prăbușit neputincios în piața principală a orașului.


Acesta ar putea fi și scenariul pentru subiectul prezentării mele, dar ar putea fi și ca șeriful să fie împușcat în spate în timp ce se concentrează asupra banditului, dar poți să dai și o întorsătură când cineva împușcă bandit, crezând că șeriful nu este cine crede. Posibilitățile sunt nesfârșite.

BANG! este un joc de cărți tematic, jucăuș, bazat pe pronunție, pentru 4-7 jucători, plasat într-un cadru din vestul sălbatic, în care jucătorii își asumă rolul de eroi pistoleri într-un schimb de focuri urban. Vor fi șerifi, bandiți și renegați deopotrivă, scopul jucătorilor este să rămână în viață cât mai mult posibil pentru a-și atinge obiectivele. BANG! se caracterizează printr-un joc simplu și rapid. În timpul jocului, pășim nu doar în rolul șerifului, banditului sau renegatului, ci și în pantofii căruia facem acest lucru, în acest fel, în joc sunt amestecate și elemente de joc de rol. Există 16 personaje în joc, dintre care unele sunt modelate după adevărații bandiți din Vestul Sălbatic. Astfel de ex. Willy the Kid, care a fost modelat după calul și vaca de vită Billy the Kid, este considerat a fi unul dintre cei mai cunoscuți eroi ai armelor până în prezent, dar îi putem întâlni și pe faimoșii jefuitori de bănci Jesse James și Butch Cassidy, care sunt personificați de Jesse Jones și Bart Cassidy în joc, dar aș putea să menționez și cățelul Sundance sau chiar Lucky Luke, preferatul tuturor.

Personajele au un rol important deoarece creatorul lor le-a oferit fiecăruia o abilitate specială pe care o poți folosi în timpul jocului. Ei au încercat să conecteze abilitățile cu caracteristicile celebrităților.De exemplu, am menționat că Billy este considerat cel mai infam erou pistol din vestul sălbatic, din această cauză, poate trage mult mai mult în timpul jocului decât ceilalți. Ceea ce, să recunoaștem, nu este deloc util într-un joc care se referă la împușcături. Dar nu există niciun motiv de îngrijorare, jocul va depinde nu de caracterul tău, ci de expresia și deciziile tale, cu cât îți joci cărțile mai abil și îți manipulezi însoțitorii, cu atât ai mai multe șanse de a supraviețui duelurilor și de a-ți atinge obiectivele.

Creatorul jocului a echilibrat raportul de putere, un personaj cu o abilitate aparent mai utilă are mai puțină sănătate în joc, de ce scriu asta aparent? pentru că orice personaj poate stăpâni vestul sălbatic sau poate cădea mort pe pământ după câteva întoarceri, totul depinde de cine îl obține și de cum îl folosește.

Mod de joc:

Jucătorii aleg o tablă de jucător și o plasează în fața lor, pe ea se află bara noastră de viață și își plasează aici cărțile de caracter și rol, precum și armele dobândite în joc. (toată lumea începe cu un Colt 45).

După aceea, amestecăm bine cărțile de rol și personaje, apoi împărțim una tuturor, punem cărțile de caractere cu fața în jos în mijlocul tablei noastre și le citim abilitățile, astfel încât toată lumea să fie conștientă de acest lucru înainte de a începe. Numărul de cartușe care apar pe foaia de caractere va determina cu câte vieți începem jocul. În consecință, plasăm cartușele pe partea superioară a plăcii noastre. După ce toată lumea a citit capacitatea și și-a aprovizionat cu muniția, ne uităm la cărțile de rol. Rolurile sunt secrete cu excepția șerifului, toată lumea le traduce și le plasează lângă personajul său pe tabloul jucătorului. Deoarece rolul șerifului este public, el primește +1 puncte de hit ca „recompensă” și începe întotdeauna jocul.

Fiecare rol are propriul său scop, după cum urmează:

Serif - se ocupă de bandiți și renegați în numele legii
Bandit - pentru a-l scoate pe șerif din drum
Şeriful adjunct - pentru a-l proteja şi a ajuta pe şerif
Renegade - candidează pentru postul de șerif, dar nici nu-și dorește răi, așa că scopul lui este să rămână ultimul în joc.

Jocul include 1 șerif, 1 renegat, 2 șerifi adjuncți și 3 cărți cu rol de bandit. După ce fiecare și-a învățat rolul și propriul caracter, amestecăm cărțile de joc și dăm fiecăruia numărul de vieți cu care începe jocul, în plus, toată lumea va primi și o carte de ajutor pentru joc cu o explicație a simbolului, aceasta ajută la înțelegeți inițial cărțile. Din cărțile rămase, formăm un pachet de desen, pe care îl așezăm în mijlocul terenului de joc, la îndemâna tuturor.


După pregătiri, începe jocul. Următorul jucător trage două cărți din pachetul pe care tocmai l-a plasat, apoi poate acționa, juca orice număr de cărți, singurul lucru pe care trebuie să-l țină cont este că își poate încheia rândul cu maxim câte cărți are. are viata in acel moment. Avem o mulțime de opțiuni, putem trage în cineva, luăm o armă, ne adăpostesc și aș putea merge mai departe, ar fi prea lung de enumerat, regulile jocului te vor ajuta cu asta. Jocul continuă rundă cu rundă până când una sau mai multe persoane nu reușesc să atingă obiectivul de pe cartea lor de rol. Deoarece se cunoaște doar identitatea șerifului, jucătorii trebuie să afle cu atenție cine se ascunde în spatele cărui rol. Trebuie să luăm în considerare pașii noștri cu mare atenție, pentru că nici noi nu putem trage frenetic, de exemplu, dacă șeriful împușcă accidental partenerul său adjunct, trebuie să-și arunce toate cărțile, adică va fi fără apărare pentru o rundă întreagă, dar dacă un bandit cade, jucătorul care îl împușcă 3 poți trage imediat o carte ca recompensă (chiar dacă ai împușcat propriul tău însoțitor bandit). Așa că merită să ne gândim la cine tragem și pe cine ne mâniem împotriva noastră, pentru că ne putem găsi foarte repede într-o situație dificilă.
Trebuie să menționez o regulă și aceasta este distanța dintre jucători. Oamenii care stau direct lângă jucător sunt la o distanță de 1, cei care stau unul mai departe sunt la o distanță de 2 și așa mai departe. Acest lucru este foarte important în timpul jocului, de ex. armele au o rază de acțiune la care sunt eficiente. După cum am menționat, toată lumea începe jocul cu un Colt 45. Există un 1 în reticule de sub armă, ceea ce înseamnă că putem trage în jucătorii la o distanță. Desigur, poți schimba cu ușurință această situație în timpul jocului, există arme mai bune cu care poți trage la o distanță de 2, 3 sau chiar 5. În schimb, distanța poate fi nu numai redusă, ci și mărită, de ex. dacă sărim pe un cal, ne vor vedea la o distanță.


BANG! una dintre piesele exemplare de regândire a jocurilor de cărți . Ca și în cazul tuturor jocurilor de societate, cheia aici este să vă scufundați în joc. Acest lucru era destul de dificil cu jocurile de cărți „culoare după culoare, număr după număr”, pentru că totul părea prea uscat. Cu toate acestea, odată cu apariția jocurilor tematice de cărți, creatorii au reușit să se miște și să atragă un public mult mai mare și încă pot și astăzi. BANG! este un joc de cărți proiectat inteligent, care se bazează pe mai multe surse. Combină mai multe mecanisme de jocuri de societate în același timp, creând în același timp unul nou. Cărțile sunt concepute pentru a fi durabile, astfel încât nu vor prezenta uzură nici după multe jocuri, deși ilustrațiile desenate manual fac imaginea de ansamblu confortabilă.

Il recomand daca...
- iti plac jocurile de carti
- ești acolo pentru vestul sălbatic
- vrei un nou stil de joc de cărți
- cauti un insotitor simplu si rapid
Nu il recomand daca...
- nu-ți plac prietenii care pronunță jucătorul

BANG!
Designer: Emiliano Sciarra
Pentru 4-7 jucători
Vârsta: 8+
Timp de joc: 20-40 de minute
Continutul cutiei:
7 cărți de rol
Cărți cu 16 caractere
7 ajutoare de joc
30 de cartușe (pentru barele de viață)
80 de cărți de joc
7 table de jucatori

Scris de Heim Hunor

Bang! puteți cumpăra jocuri de bază și accesorii aici.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.